Europees voetbal

De meest gedenkwaardige Europese zege behaalde Roda op donderdag 28 februari 2002 in San Siro tegen grootmacht AC Milan. In de Italiaanse modestad verslaat Roda JC Milan met 0-1. In de 70e minuut van de wedstrijd deed Mark Luijpers het Roda-vak ontploffen van vreugde. Na de 0-1 nederlaag in het Parkstad Limburg Stadion, door een buitenspelgoal van José Mari, was de stand weer gelijkgetrokken. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd haalde arbiter Stark uit Duitsland zich de woede van het Roda-legioen op de hals door Regilio Vrede de rode kaart te tonen. In de zinderende verlenging houdt Roda met 10 man stand tegen de 11 Milanezen. In de beslissende strafschoppenserie komt Roda zelfs aan de leiding. De volgende ronde ligt voor Roda JC binnen handbereik, maar Tom Soetaers, Mark Luijpers en Eric van der Luer falen. Het enige wat overblijft voor Roda JC is de herinnering aan de overwinning. Deze wedstrijd was tevens voor Roda JC het laatste wapenfeit in Europa.

Roda JC speelde tot dusverre 42 Europese wedstrijden, 14 in de Europa Cup 2, 22 in de UEFA Cup en 6 in de Intertoto. Het resultaat was 15 overwinningen, 8 gelijke spelen en 19 nederlagen. Mede door de 10-0 zege op Hapoel Beer Sheva in 1997 is het doelsaldo wel

1/8 Sovjet-Unie Metalist Charkov 1-0 thuis, 0-0 uit
    1/4 Historische vlag van Bulgarije CFKA Sredets Sofia 1-2 uit , 2-1 (3-4 n.p.) thuis
1990/91 UEFA Cup 1R Frankrijk AS Monaco 1-3 thuis, 1-3 uit 0.0
1995/96 UEFA Cup 1R Slovenië Olimpija Ljubljana 5-0 thuis, 0-2 uit 3.0
    2R Portugal SL Benfica 0-1 uit, 2-2 thuis
1996/97 UEFA Cup 1R Duitsland Schalke 04 0-3 uit, 2-2 thuis 1.0
1997/98 Europacup II 1R Israël (land) Hapoel Beër Sjeva 4-1 uit, 10-0 thuis 9.0
    1/8 Slovenië NK Primorje 2-0 uit, 4-0 thuis
    1/4 Italië Vicenza Calcio 1-4 thuis, 0-5 uit
1999/00 UEFA Cup 1R Oekraïne Shakhtar Donetsk 2-0 thuis, 3-1 uit 5.0