De bouw

Bekend is dan al dat het stadion zal beschikken over 20.000 plaatsen. De naam van het stadion werd bekend in februari 2000: het Parkstad Limburg Stadion. Roda JC haalt haar doelstelling en op 15 augustus 2000 komt Roda JC's droom dan eindelijk uit: de opening van het nieuwe voetbalstadion is bewerkstelligd.

In 1998 krijgt Roda JC dan eindelijk toch groen licht. Bekend is dan al geworden dat Roda JC haar wedstrijden in de toekomst op het industrieterrein De Locht zal gaan spelen. Toch tekenen de bezwaarmakers weer beroep aan wanneer de bouw, eind 1998, eindelijk lijkt te kunnen beginnen. Weer wordt alles uitgesteld, waarna duidelijk wordt dat een bouwmarkt (Hornbach) bij het nieuwe stadion gewenst zou zijn. Nadat stemming plaatsvond in 1999, mag Roda JC in juni 1999 (zes jaar nadat de eerste plannen van de grond kwamen) eindelijk beginnen aan haar lang verwachtte droom.

Uiteindelijk begint Roda JC pas in september 1999 met het in de grond slaan van de eerste palen. Het nieuwe stadion wordt sindsdien gedragen door 852 palen. Eén maand later kan Roda JC met trots terugkijken wanneer alle palen voor de bouw van het stadion zijn geplaatst. De organisatie Roda JC gaat er dan ook van uit dat begin seizoen 2000/01 kan worden afgetrapt in het nieuwe stadion.