De eerste wedstrijden

De eerste competitienederlaag in het Parkstad Limburg Stadion leed Roda JC eind oktober 2000, toen RKC met 0-1 te sterk was voor de mannen van Sef Vergoossen. De eerste bekertegenstander in het Parkstad Limburg Stadion was FC Utrecht. Roda JC was voor de Domstedelingen met 2-0 te sterk. Minder was in deze wedstrijd het gedrag van de Utrecht-aanhangers, die een spoor van vernieling achterlieten. Het tweede bekerduel, tegen PSV, ging met 2-0 verloren.

Roda's eerste tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion is het Spaanse Real Zaragoza. De opening van het stadion werd gecompleteerd door een optreden van het LimburgseRowwen Hèze. In een saaie wedstrijd (die op Limburgse televisie rechtstreeks werd uitgezonden) hielden Roda JC en Real Zaragoza elkaar in evenwicht. Helaas was het geen Roda JC'er die de eerste treffer in het Parkstad Limburg Stadion zou maken, maar een Spanjaard. De eerste Rodaspeler die het doel vond was Samir Ouindi, hij zorgde voor de 1-1. Op de valreep zorgde ervoor, nadat de Spanjaarden op 1-2 waren gekomen, dat Roda JC het stadion opende zonder te verliezen. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. Het stadion was voor deze gelegenheid tot aan de nok uitverkocht.

Op 9 september 2000 opent Roda JC haar nieuwe stadion in competitieverband, tegenstander is dan FC Twente. De Tukkers voelen zich direct thuis in het nieuwe Rodastadion en komen dan ook op voorsprong. Yannis Anastasiou mag zich de eerste Roda JC'er noemen die wist te scoren in het Parkstad Limburg Stadion tijdens een officiële wedstrijd en met zijn twee treffers zorgden hij ervoor dat ook de tweede wedstrijd in het nieuwe stadion eindigde in 2-2.

Vijf dagen later wacht het Parkstad Limburg Stadion de vuurdoop wat betreft de Europese wedstrijden. De wedstrijd voor de UEFA Cup 2000/01 tegen Inter Bratislava zou niet goed uitpakken en Roda JC ziet haar eerste nederlaag, nu al, tegemoet: 0-2.

Na drie weken geen competitievoetbal te hebben gehad wachtte Roda JC weer een thuiswedstrijd. AZ werd het slachtoffer. Roda JC won voor het eerst in het Parkstad Limburg Stadion, en wel met 4-2. Eindelijk konden er drie punten aan Roda's totaal worden toegevoegd met betrekking tot het nieuwe stadion.